Close

Що таке лендінг, сайт-візитка, сайт-каталог, інтернет-магазин?

Створення сайту для себе чи компанії є необхідністю по ряду причин. Сьогодні важко уявити бізнес без IT-технологій. Одним з найважливіших щляхів просування товарів і послуг  – є глобальна мережа Інтернет. Хороший сайт стане вашим “рупором” й дозволить швидко зібрати аудиторію, знайти покупців, підніме вас на новий рівень. Але варто вдало підібрати тип сайту, який вам потрібен. Власне, у цій статті ми детально пояснимо що таке лендінг, візитівка, інтернет-магазин та інші види сайтів. Чим вони різняться між собою та який сайт обрати?

Зміст статті

Landing Page (Лендінг)

Лендінг сторінка

Landing Page (з англ. “посадкова сторінка”) – це сайт, який складається з однієї сторінки-вітрини – лендінгу. Ця сторінка націлена на продаж конкретного товару, або надання послуг чи послуги, заходів тощо. 

Лендінг сторінка містить у собі усі необхідні маркетингові блоки:

  • заклики до дії (Call to Action, CTA-блоки);
  • акційні/комерційні пропозиції;
  • лічильник до завершення акційної пропозиції;
  • форми зворотнього зв’язку;
  • блоки підписатися на новини, комерційні повідомлення;
  • опитування/голосування відвідувачів (отримання думки чи реакції);
  • блок комерційна пропозиція;
  • блок “Наші переваги і досягнення” (Нагороди) або “Чому ми?”;
  • блок “Відгуки клієнтів”;
  • короткий блок “Про нас”
  • блок адреси (“Ми на мапі”) і контактних даних;
  • форма для заповнення брифів;
  • товари з коротким описом та вказаними цінами (прайс);
  • інші блоки, властиві усім сайтам: головне меню, шапка (header) та підвал (footer).

Таким чином, Landing page являє собою довгу цільову вертикально прокручувану сторінку, вдало оптимізовану під конверсію, мобільні пристрої та цільові запити відвідувачів.

Основна ціль лендинга – здобути увагу відвідувача, отримати конверсію, себто дію, перетворити його у потенційного покупця.

Лендінг сторінка допомагає власнику просувати свою послугу, пропозицію або продавати товар. Власне, тому лендінг називають – сайт-вітрина.

Здебільшого лендінг розробляється як односторінковий сайт (хоча бувають й 2-3 сторінкові), а тому на його створення веб-розробник витрачає значно менше часу, ніж наприклад на інтернет-магазин. Відповідно ціна створення лендінга є найдешевшою. З іншого боку, лендінг потребує оригінального і неповторного дизайну, що потребує залучення додаткових спеціалістів – фахівця з графічного дизайну і досвідченого веб-верстальщика.

Сайт-візитка

Сайт-візитка

Візитка – це невеликий, кількасторінковий сайт, який містить персональні дані власника та основні блоки і модулі. Сайт-візитка може просувати як персональний бренд, так і бренд компанії. Особливістю є особливий фірмовий стиль, індивідуальний дизайн, оригінальна подача інформації. Ідеально підійде для відомих особистей, фотографів, музикантів, митців, акторів, громадських та культурних діячів, так і малого бізнесу.

За допомогою сайту-візитки ви заявляєте про себе, про свої послуги або товари чи іншу діяльність, повідомляєте свою контактну інформацію та можливість з вами зв’язатися безпосередньо через веб-сайт.

Сайт-візитка, переважно, розробляється на базі CMS WordPress або їй подібних, і не викликає значних труднощів у веб-розробці. Містить фотогалерею, лічильник відвідувань, форми замовлення і зворотнього зв’язку, різноманітні віджети, блоки підписатися,  кнопки поділитись, посилання на соцмережі. Є одним з найпопулярніших видів сайтів і користується великою популярністю серед замовників. 

 

Сайт-каталог

Сайт-каталог

Сайт-каталог – це така-собі полегшена “light”-версія класичного інтернет-магазину, яка містить список (лістинг) товарів, розбитих за категоріями. Функціонально та за структурою нічим не відрізняється від звичайного типу сайтів, дозволяє влаштовувати будь-які форми, кнопки, віджети, блоки, пошук та ін.

Сайт-каталог підійде для дрібних підприємців, а також малого бізнесу, які планують заявити про свої товари в інтернеті не виходячи за рамки стандартного сайту. Від інтернет-магазину відрізняється обмеженим функціоналом, відсутністю сторонніх інтеграцій, наприклад відстеження доставки, або оплата різними платіжними системами, синхронізація з CRM-системами. Користувач просто знаходить потрібний товар і з допомогою електронної форми залишає заявку на замовлення, тобто здійснює покупку.

 

Інтернет-магазин

Що таке інтернет-магазин

Інтернет-магазин – це повнофункціональна, кросплатформенна платформа для ведення електронної комерції, іншими словами – marketplace – віртуальна торгова площадка.  В інтернет-магазині вам доступні усі можливості для придбання товарів: замовлення доставки з допомогою популярних сервісів та її відстеження, оплата через різні банки і платіжні системи (Google Pay, PayPal, VISA, MasterCard, WebMoney, Приват24), отримання промокодів або дискотних карт на знижку, накопичення балів і багато іншого.  Власник інтернет-магазину має змогу вести аналітику продаж та синхронізувати будь-які дані з CRM-системою, наприклад 1C. На сайті доступна реєстрація, живе спілкування у чаті з оператором технічної підтримки (або продавцем) та інші інтерактивні модулі. 

Інтернет-магазин, у першу чергу, підійде для компаній, які здійснюють продажі локально та хочуть перевести свій бізнес у інтернет. Для них інтернет-магазин стане універсальним способом збільшення ринку збуту, а також покращення своєї репутації.

Також інтернет-магазин буде необхідним для усіх, хто немає можливості або необхідності винаймати приміщення для свого магазину. Віртуальна вітрина здатна продавати безмежну кількість товарів з докладним описом, рейтингом і відгуками покупців.

На сьогоднішній день, інтернет-магазин – це обов’язковий інструмент торгівлі. Купити готовий Інтернет-магазин або замовити його створення під різні тематики можна в KR. Laboratories. Ми є сертифікованою агенцією з веб-розробки та увійшли до рейтингу DesignRush.  Розробляємо сайти різних типів, будь-якого рівня складності під ключ. Звертайтеся до нас, якщо бажаєте мати чудовий функціональний сайт, який працює і виконує поставлені задачі.

Email-розсилка

Підписуйтесь на новини та отримуйте нові публікації на свою електронну пошту!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!