Close

Що таке оренда серверів і який VPS обрати?

На зорі розвитку інформаційних технологій, власний сервер могли собі дозволити лише великі корпорації. Адже його обслуговування безмежних ресурсів. З появою такої технології як VPS, мати свій власний потужний сервер може кожен. Достатньо просто орендувати віртуальний сервер, що дозволить вам використовувати усі переваги, зручності та потужності IT інфраструктури. Власне, у цій статті ми детально поговоримо про VPS.

Зміст статті

Що таке VPS сервер і які його переваги?

VPS з англійської перекладається як Virtual Private Server (Віртуальний Приватний Сервер) – це незалежний віртуальний сервер, який створений засобами програмної віртуалізації (гіпервізор) на базі виділених ресурсів справжнього фізичного (Hardware) сервера.

За архітектурою, VPS повністю відповідає фізичному серверу – так само має центральний процесор (CPU), материнську плату, графічний прискорювач, накопичувач і так далі.  Тільки усе це існує в інтернеті (“хмарне середовище” – cloud-інфраструктура) і моделюється по вашому бажанню з допомогою технології віртуалізації. Таким чином, можна сконфігурувати будь-яку апаратну “начинку за смаком” під свої потреби, особливості, навантаження!

За рахунок того, що VPS являє собою тільки віртуальний кластер, він значно дешевший, його можна віддалено адмініструвати.  Зупинка і видалення такого сервера теж відбуваються одним натиском миші.

Тож, орендуючи VPS-сервер ви отримуєте велику купу переваг за меншу ціну.

Архітектура VPS-сервера

У рамках одного фізичного сервера можуть одночасно співіснувати декілька віртуальних VPS-серверів, які емулюють роботу справжньої машини. Вони повністю ізольовані один від одного, технологія VPS виключає взаємний вплив систем.

Які існують типи віртуалізації для VPS?

Як вже писалося, VPS-сервер є можливим завдяки технології віртуалізації, себто гіпервізора. Віртуалізація відбувається за рахунок використання спеціального комплексу засобів, що виконують логічний поділ процесів і ресурсів фізичного сервера. Гіпервізорів є чимало. Усі вони відрізняються між собою за ефективністю та діляться за типом. Можемо виокремити основні, які використовуються найчастіше:

  • ⚡KVM – тип апаратної віртуалізації, яка базується на використанні апаратних ресурсів фізичного сервера. Функціонує на базі операційної системи Linux (CentOS, Ubuntu, Debian, Fefora, Red-Hat та ін.). Дає повну свободу користувачу – можливість сконфігурувати будь-які пристрої вводу-виводу. Є однією з найбільш гнучких, стабільних та надійних систем віртуалізації для розгортання VPS-серверів;
  • ⚡OpenVZ – тип програмної віртуалізації, яка позбавлена доступу до апаратної частини фізичного сервера та працює лише на рівні операційної системи (Linux). Такий тип створює деякі обмеження для кінцевого користувача та є небажаним для проєктів з високими навантаженнями. Переважно, технологію OpenVZ використовують слабкі та дешеві VPS-сервери, розраховані на невеличкі проєкти;
  • ⚡XEN – тип апаратної віртуалізації, яка функціонує у середовищах Linux та Windows,  забезпечує стабільне виділення апаратних ресурсів фізичного сервера для VPS. За рахунок своєї кросплатформності, а також ряду переваг (паравіртуалізація, легкість, швидкість) може коштувати дещо дорожче, ніж VPS з OpenVZ чи KVM;
  • ⚡Hyper-V – тип апаратної віртуалізації, яка створена компанією Microsoft спеціально для середовища Windows. Широке застосування технологія Hyper-V отримала лише для VPS-серверів на базі хмарної інфраструктури Microsoft Azure;
  • ⚡VMware – тип апаратної віртуалізації для середовищ Windows/Linux. Містить чимало налаштувань і нововведень, однак через високу вартість має низьку популярність й більше використовується для індивідуальних цілей, аніж VPS-серверів.

Підсумовуючи, можемо сказати, що фахівці KR.Laboratories рекомендують використовувати VPS-сервери з віртуалізацією апаратного типу KVM.

Типи віртуалізації VPS серверів

Як орендувати VPS сервер?

Орендувати VPS ви можете у будь-якій компанії, яка надає послуги віртуального VPS-хостингу. Найпростіше звернутися до нас і ми підберемо найкращий VPS-сервер за доступною ціною під ваші задачі. 

У висновку ви отримуєте в приватне користування власний сервер з такими перевагами:

  • ⭐Можливість Root-доступу – ви будете єдиним Адміністратором свого сервера і зможете керувати по свому бажанню. Наприклад, встановити будь-яку операційну систему сімейства Linux, встановити програмне забезпечення (веб-сервери, утиліти, модулі, компоненти), розгорнути хостинг-панель для своїх сайтів і таке подібне;

  • ⭐Отримуєте виділену IP-адресу – у вашого сервера буде своя IP-адреса, що дає безліч переваг у використанні. До прикладу, на звичайному хостингу одна IP-адреса ділиться на всіх. І тим самим, ви стаєте співучасником будь-яких дій, які виконуються під цим IP. На VPS – ви маєте окрему IP-адресу, яка видається тільки для вас. Тільки Ви вирішуєте як, де і для чого її використовувати;

  • ⭐Необмежений трафік – відвідуваність ваших сайтів чи додатків необмежена, ви можете розміщувати інтернет-ресурси з високою відвідуваністю без ризику вичерпати ліміт на трафік, як це буває часто на звичайних shared-хостингах;

  • ⭐Висока пропускна швидкість інтернету – це означає, що ваш VPS-сервер має швидкісний доступ в інтернет і може конектитися з іншими серверами чи інфраструктурою, передавати, завантажувати дані на льоту, без жодних затримок. Ширина каналу на VPS-сервері, зазвичай, сягає 100 Гбіт/с;

  • ⭐Швидкісні SSD-накопичувачі – гарантують високу швидкість виконання різноманітних операцій вводу-виводу, зберігання, редагування, експорту даних. Завдяки SSD, ваші сайти і додатки не будуть “тормозити”;

  • ⭐Висока захищеність та безпека VPS-сервера – це можливо завдяки нашій багатошаровій трьохрівневій системі захисту, яка складається з багатьох програм, фаєрволів, централізованих систем контролю і аудиту. Зазвичай, така послуга є платною, але ми вважаємо кібербезпеку своїм обов’язковим пунктом, а тому базовий захист входить у ціну оренди VPS-сервера.


Це лише основні переваги, які дає оренда VPS-сервера. На практиці їх значно більше.

Оренда VPS-сервера

Чому варто замовляти оренду VPS саме у нас?

Замовивши оренду VPS-сервера у нас – ви отримуєте цілодобовий зовнішній моніторинг за працездатністю усієї серверної інфраструктури. Наш системний адміністратор завжди на зв’язку й ви можете без проблем вирішити з його допомогою будь-яке питання, пов’язане з VPS.

Не менш важливий фактор – створення резервних копій кожні 3 дні. Це є частиною наших обов’язків, закріплених договором. Такий підхід дозволить майже повністю уникнути можливих втрат важливої ​​інформації і швидко відновити роботу сервера.

Резюмуючи усе вищесказане, підкреслимо: на відміну від звичайного хостингу, в якому ресурси машини виділяються обмежено, в залежності від загального навантаження і поточних потреб користувача, навіть найдешевший VPS надає своєму власникові гарантований мінімум потужності.

Приватний VPS-сервер ідеально підійде для фрілансерів, IT-спеціалістів усіх областей, тих, хто працює з інтернет-проєктами, а також власникам сайтів з середньою або високою відвідуваністю, компаніям, які хочуть перенести свою IT-інфраструктуру в хмарне середовище.

ПОДІЛИТИСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ:

5 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!