Close

ТОП-11 конструкторів для створення сайтів

Кожен з нас, мабуть, мріяв про красивий та функціональний сайт. Однак, це не так просто, як може декому здаватися, адже потребує не лише бажання, а й реального досвіду та професійних знань. Та з появою онлайн-конструкторів все змінилося – розробити веб-сайт стало під силу будь-кому. Чи справді це так? У цій статті ми розглянемо найпопулярніші платформи-конструктори, які дозволяють створити сайт за 5 хвилин. Розберемо їх переваги, особливості та недоліки.

Зміст статті

Wix

Wix, подібно до Tilda, є онлайн-конструктором сайтів нового покоління – WYSIWYG (What You See Is What You Get, «що бачиш, то і отримаєш»), який дозволяє методом drag-n-drop пересувати блоки, елементи веб-інтерфейсу і формувати верстку.

Однак, традиційно, більшість важливих опцій та функцій доступні тільки власникам платних тарифів. А вони не маленькі. Тому основним мінусом платформи WIX є її дорговизна. На безкоштовних тарифах діє ряд обмеженень, наприклад ліміт на трафік, а також нав’язлива реклама в верхній частині сайту та багато іншого.

Загалом, WIX підійде заможним VIP-персонам, які не бояться постійних фінансових вкладень та хочуть власними силами запустити якісний та ефектний веб-сайт premium-класу, заявивши таким чином про себе в інтернеті. До речі, WIX у 2014 році запустив повністю готові і робочі модулі для запуску комерційних сайтів: сайту готеля, сайту ресторана та музичного сервісу

Офіційний сайт конструктора: https://wix.com

Jimdo

jimdo

Jimdo – простий онлайн-конструктор середнього рівня для створення лендінгів, сайтів-візиток, блогів. Така-собі полегшена версія WIX. Підійде для користувачів, які не мають досвіду у веб-розробці. Являє собою класичний візуальний редактор блоків.  Jimdo буде корисний для підприємців, які бажають створити сайт-візитівку або фотографам, яким потрібно портфоліо, а також музикантам, співакам, дизайнерам та іншим.

Офіційний сайт конструктора: https://www.jimdo.com/

Webnode

webnode

Webnode дещо поступається по функціоналу своїм конкурентам – Wix та Tilda, однак на платному тарифі користувачу розкривається безліч цікавих функцій, наприклад резервне копіювання, власний домен, інтеграція Google Analytics та Adsense, а також доступ до магазину додатків. У безкоштовній версії можна створювати лише прості лендінги, обмежені по системним ресурсам і технічним можливостям.

Офіційний сайт конструктора: https://www.webnode.com.ua/

Webflow

webflow

Webflow – це хмарна платформа, яка дозволяє верстати функціональні лендінги на базі HTML, JS та CSS коду у візуальному редаторі. Конструктор дозволяє в реальному часі створювати та пересувати блоки, веб-елементи, поля та форми. Сайт відразу можна опублікувати на платформі або експортувати у вигляді коду собі на комп’ютер. Є велика база знань по користуванню сервісом – WebflowUniversity.

Офіційний сайт конструктора: https://webflow.com/

Google Sites

Google sites

Google Sites – платформа від компанії Google для створення простих сайтів. Конструктор тісно пов’язаний з усіма сервісами Гугла та дозволяє вбудовувати таблиці, слайди, презентації, текстові документи, мапи і календарі, різноманітні віджети, фото галереї та відео. Основна особливість і перевага Google sites – це повністю безкоштовний конструктор, який дозволяє створювати сторінки, котрі повністю відповідають вимогам Google.

Офіційний сайт конструктора: https://sites.google.com/

Blogger

Blogger

Blogger – платформа від компанії Google для створення та адміністрування інтернет-блогів. Має доволі широкий функціонал, дозволяє імпортувати шаблони, працювати з HTML-кодом, інтегрувати сторонні сервіси та віджети, публікувати регулярно контент. Є можливість підключити Google AdSense та зарболяти на рекламі. Blogger дозволяє розмістити сайт на власному домені. Сайти створені на цій платформі швидкі та адаптивні. Мають свою вбудовану систему коментування. Проте, Blogger далекий від WordPress і не всі функції дозволені на базі його платформи.

Офіційний сайт конструктора: https://www.blogger.com/

WordPress.com

Блог на wordpress.com

WordPress.com – це платформа для ведення блогів від розробників CMS WordPress. Абсолютно безкоштовна та просунута блогосфера. Дозволяє створити повнофункціональний блог з допомогою візуального конструктора та великої кількості стильних тем. Підтримує підключення сторонніх доменів. Має усі стандартні функції класичної CMS WordPress. 

Офіційний сайт конструктора: https://wordpress.com/

Shopify

Shopify – популярна платформа електронної комерції, яка дозволяє у кілька кліків розгорнути потужний маркетплейс чи інтернет-магазин. Платформа проста та зручна у користуванні, містить підтримку і інтеграцію всіх необхідних модулів для E-commerce. Користувач при створенні сайту може обрати шаблон на будь-який смак. Фактично, Shopify – це кращий конструктор інтернет-магазинів. Єдиний недолік – його ціна.

Офіційний сайт конструктора: https://www.shopify.com/

ХОРОШОП

horoshop

Хорошоп – це українська платформа для створення і адміністрування інтернет-магазинів, аналог Shopify. Дозволяє на своїй базі розгорнути повнофункціональний маркетплейс, який підтримує сторонні інтеграції (Приват24, Prom, Нова Пошта, Rozetka, Google Shopping), SEO оптимізацію та унікальний веб-дизайн (велика кількість шаблонів).

Вартість за користування платформою скадається з 2х частин: платіж за створення сайту 10000 або 15000 гривень (в залежності від дизайну) та регулярної плати за підтримку, оновлення сайту та хостинг (від 150 грн/міс).

Офіційний сайт конструктора: https://horoshop.ua

Які недоліки мають конструктори сайтів?

Отже ми розібрали найпопулярніші, на наш погляд, онлайн-конструктори веб-сайтів. Деякі з них можуть стати першим кроком у створенні та веденні персональних сайтів. Однак, більшість з них мають обмежений функціонал і вимагають додаткової плати для використання важливих функцій. Тому, онлайн-конструктори складно розглядати як засіб для створення складних комерційних сайтів по замовчуванню.

У чому ж полягають основні недоліки конструкторів?

  • Пошукові системи ставляться з деякою підозрою до сайтів, створених на безкоштовних конструкторах. Такі платформи полюбляють шахраї, створюючи на них цілі сітки зловмисних сайтів. А деякі онлайн-системи і сервіси банять сайти, створені на конструкторах.
  • Сайт на конструкторі неможливо нормально адмініструвати, підтримувати, просувати. Платформи конструкторів не надають користувачу всіх доступів. Наприклад, доступу до серверної операційної системи, системних логів і журналів, бази даних, файлів конфігурації та вихідного коду. Усе адміністрування бере на себе платформа і відповідно тільки у неї доступ до всіх технічних вузлів сайту, в тому числі конфіденційних файлів та даних вашого сайту. Аби провести якісь додаткові операції, користувачу потрібно купувати дорогий тариф з технічною підтримкою. І не факт, що це допоможе. У висновку сайт на конструкторі стає збитковим і з’явиться гостра потреба перенести його на іншу, безкоштовну систему, наприклад WordPress. Але більшість платформ онлайн-конструкторів не передбачають перенесення сайтів. Усе, що вони надають – це експорт текстів, посилань, товарів та іншого статичного контенту. Отже, дивіться, щоб сайт на конструкторі пізніше не став для вас неприємною несподіванкою і не довелось починати усе з початку.
  • Маючи сайт на конструкторі, ви не зможете вносити зміни в функціонал. Доопрацювати бекенд чи фронтенд частину. Встановлювати власні або сторонні модулі, плагіни, компоненти. Під’єднуватись до сайту по SSH-протоколу, синхронізуватись з GIT. У вас буде лише те, що запропоновано системою. А переважно це різні банальні і прості речі, розраховані для новачків.
  • Сайти на конструкторах регулярно перевіряються і модеруються. Часто у договорі такої платформи не написано, що контент, який публікується на їх платформі належить користувачу. Навпаки. Усе, що публікується на їх платформах вважається їхньою власністю. І відповідно сайт, зроблений на їх конструкторі – не є вашим. І ви не маєте жодної гарантії, що його не забанять.

Отже, конструктор сайту може стати в пригоді та бути корисним лише тоді, коли у вас є бажання навчитись створювати самостійно сайти або протестувати той чи інший проєкт. Щоби створити по-справжньому потужний та функціональний сайт під ключ, який би відповідам усім стандартам та вимогам, необхідно самостійно розробляти бекенд та фронтенд частину – наприклад розробляти сайти на Laravel, або використовувати вже перевірені CMS системи – WordPress, Joomla, Drupal.

Фахівці KR. Laboratories з радістю допоможуть вам у цьому. Пишіть на support@kr-labs.com.ua – розробимо сайт будь-якої складності та на будь-який смак.

Email-розсилка

Підписуйтесь на новини та отримуйте нові публікації на свою електронну пошту!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Зміст статті
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!