Close

5 безкоштовних альтернатив Microsoft Office

Microsoft Office для багатьох став головним інструментом роботи з електронними документами: набору і редагування текстів, створення презентацій, проведення обчислень з таблицями. Але незамінних інструментів не буває. Окрім того, пакет Microsoft Office є платним й потребує придбаної підписки. А тому пропонуємо розглянути 5-ть безкоштовних альтернатив офісного програмного забезпечення – кращих аналогів MS Office

Зміст статті

LibreOffice

Libre Office

LibreOffice – це одне з кращих рішень з відкритим вихідним OpenSource кодом. Його розробниками є німецька некомерційна організація The ​​Document Foundation, котра була заснована на ідеалах вільного програмного забезпечення. LibreOffice включає усе те, що й Microsoft Office: робота з документами (Writer), таблицями (Calc), презентаціями (Impress), а також багато іншого, наприклад інструменти для роботи з зображеннями та базами даних. Програма кросплатформна, а це значить, що вона працює на усіх популярних операційних системах – Windows, macOS, Linux.

Офіційний сайт: https://libreoffice.org/

Google Documents

Google Docs

Google Documents дарує користувачу повний “океан” онлайн-інструментів для роботи з цілим спектром документів. Єдина відмінність – це програмне забезепечення працює лише у хмарному (віртуальному) середовищі, тобто доступне з інтернету, усі документи зберігаються у вашому приватному віртуальному середовищі на Google Диску об’ємом до 15 Гб.

В Google Docs є усе: Електронні таблиці з величезним набором формул і додатків, Документи з голосовим набором та перевіркою орфографії, Презентації, які зроблять стильним будь-який ваш доклад, а також Форми для створення брифів, опитувальників і таке інше. 

Можливості Google Docs просто колосальні, тому він є найпопулярнішим хмарним рішенням для роботи з документами. А головне – усе це безкоштовно, необхідно лише зареєструвати акаунт в сервісах Google.

Офіційний сайт: https://docs.google.com/

OpenOffice

OpenOffice

OpenOffice – є справжнім “ветераном” серед програм для роботи з документами. Свого часу він навіть складав серйозну конкуренцію лідеру – MS Office.

Перша версія з’явилася ще у 1990-х роках під назвою StarOffice. Пізніше його купила корпорація Sun Microsystems, яка зробила його вільним програмним забезпеченням й у програмний пакет дістав назву – OpenOffice і почав працювати з відкритими форматами офісних документів (OpenDocument). Пізніше програму викупила компанія Oracle, а згодом над офісним пакетом вже працювали розробники відомого фонду Apache. 

На сьогодні OpenOffice підтримує усі популярні операційні системи та включає стандартний набір додатків для роботи з документами. Файли OpenOffice сумісні з Microsoft Office, що дозволяє відкривати і редагувати файли в різних форматах MS Office: docx, xlsx, ppt тощо. 

Офіційний сайт: https://www.openoffice.org/

WPS Office

WPS Office

WPS Office – китайський аналог Microsoft Office, розшифровується як Writer, Presentations and Spreadsheets Office. Розроблений компанією Kingsoft й початково називався Kingsoft Office.

Основною перевагою є велика подібність до MS Office, а отже програмний пакет легкий в освоєнні. Підтримується усіма відомими операційними системами, у тому числі Android. WPS Office уміє працювати з PDF-документами та OLE-об’єктами. Повністю сумісний з файлами MS Office та форматами OpenOffice (.odt, .ods, .odp).

Офіційна адреса сайту: https://www.wps.com/

Free Office

FreeOffice

Free Office – безкоштовна альтернатива Microsoft Office, яку можна використовувати на усіх операційних системах і пристроях. Містить повний набір офісних програм, які повністю сумісні з MS Office.

Як заявляють розробники (компанія SoftMaker), FreeOffice повністю зберігає форматування файлів, створених у Microsoft Office. Пакет отримав безліч схвальних оцінок та завоював славу кращої безкоштовної альтернативи MS Office. Отже, варто спробувати.

Офіційна адреса сайту: https://www.freeoffice.com/

Email-розсилка

Підписуйтесь на новини та отримуйте нові публікації на свою електронну пошту!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Зміст статті
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!