Close

Kali Linux на Android з допомогою Linux Deploy

Чи замислювались ви над тим, щоб перетворити свій смартфон на справжню пентест-лабораторію? Якщо ні, то сам час прочитати цю статтю! Я розкажу як встановити культовий хакерський дистрибутив Kali Linux на звичайному Android-смартфоні. Це забере у вас небагато часу, зате з’явиться чудова можливість попрактикувати етичний хакінг не підіймаючись з дивану.

Зміст статті

Що таке Linux Deploy?

Linux Deploy

Linux Deploy  —  це безкоштовний Android-додаток, призначений для встановлення різних дистрибутивів операційної системи Linux на мобільних пристроях. Linux Deploy встановили вже понад 50 тис. користувачів. Програма жодним чином не зачіпає операційну систему Android. Доступ до командного рядка Linux відбувається з допомогою окремого додатка. Розробник – Антон Скшидлевський.

Особливості Linux Deploy

  • Підтримка усіх версії Linux: Debian, Ubuntu, Kali, Arch, Fedora, CentOS, Gentoo, Slackware, RootFS (tgz, tbz2, txz);
  • Підтримка різних типів встановленням: у файл, директорію, окремий розділ, оперативну пам’ять;
  • Підтримка файлових систем: ext2, ext3, ext4;
  • Підтримка архітектури мобільних пристроїв: ARM, ARM64, x86, x86_64, режим емуляції архітектури (ARM <-> x86);
  • Підтримка протоколів під’єднання до командного рядка Linux: CLI, SSH, VNC, X-сервер, frame-буфер;
  • Інтерфейси керування Linux (CLI): Android-термінал (adb), Telnet, веб-інтерфейс (термінал через браузер);
  • Підтримка графічних середовищ: XTerm, LXDE, Xfce, MATE;
  • Підтримка різних мов.

Мінімальні системні вимоги:

  • ОС Android 5.0 + (Android 12+ не підтримується);
  • 5+ Гб вільного простору;
  • Доступ до високошвидкісного інтернету;
  • ROOT-права.

Інструкція з встановлення Linux Deploy

  1. Завантажте додаток з Google Play — Linux Deploy.
  2. Запустіть додаток. На головному екрані з’явиться інструкція з встановлення.
  3. Перед тим як почати встановлення, виконайте базову конфігурацію. Для цього перейдіть у налаштування — тиснемо по іконці «Параметри» у нижньому правому кутку. Тут важливо налаштувати наступне: Обрати дистрибутив Linux, Обрати архітектуру (arm64 для 64-бітних смартфонів), Тип встановлення (файл, тека, розділ і т.д.), Файлова система (ext4), Обов’язково задати ім’я та пароль користувача (доступ до командного рядка Linux), Запуск користувацьких сценаріїв (увімкнути), Монтування (увімкнути), Обов’язково включити доступ по SSH.
  4. Повертаємося на головний екран і тиснемо: Меню -> Встановити. Почнеться ініціалізація та інсталяція пакетів, що загалом займає від 10 до 15 хвилин. Встановлення фінішує командою: …deploy.
  5. Контейнер з ОС Linux готовий. Тепер його необхідно змонтувати. Тиснемо на кнопку «Монтувати» у нижньому лівому кутку екрана. Змонтується CHROOT-контейнер і запустить ОС Linux. Залишається тільки під’єднатися до неї.
  6. Робити це будемо по SSH-протоколу. Завантажуємо додаток Connect Bot. Запускаємо його і з допомогою кнопки «+» створюємо нове з’єднання, заповнюємо конфігурацію: ім’я_сервера@localhost. Режим з’єднання через публічний ключ — вимикаємо. Зберігаємо. Запускаємо з’єднання, вводимо пароль і отримуємо доступ до командного рядка операційної системи Linux на вашому смартфоні, який майже не відрізняється від того, що на комп’ютері. Можете користуватися усіма доступними командами Linux. Фактично, звичайний смартфон перетворився у веб-сервер.

Керівництво по Linux Deploy

Висновки

З допомогою застосунку Linux Deploy ви можете встановити не один, а навіть кілька різних дистрибутивів Linux на своєму пристрої. Усі вони будуть функціонувати як повністю робочі операційні системи. Ви можете встановлювати будь-які додатки з репозиторіїв без жодних обмежень, користуватись командним рядком, працювати з мережевими інтерфейсами та навіть під’єднуватися до свого веб-сервера з віддаленого комп’ютера по SSH.

Існують, звичайно, й інші способи, читайте Як встановити KaliNetHunter на Android-смартфоні. Але спосіб з Linux Deploy найпростіший. У будь-яку мить можна видалити Linux-контейнер одним кліком.

ПОДІЛИТИСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ:

5 1 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!