Close

ТОП безкоштовних хмарних сховищ для зберігання даних

Питання зберігання інформації завжди цікавило і буде цікавити усіх, хто з нею працює. У цьому дописі я розгляну кращі, на мій погляд, безкоштовні cloud-сервіси для різних завдань: резервного копіювання, синхронізації, обміну файлами й просто зберігання — фото, відео, аудіо, документів. Dropbox, Google Drive, Amazon, OneDrive тут не буде, тому що вони й так усім відомі. Зроблю акцент саме на безкоштовних, маловідомих сервісах.

Зміст статті

Backblaze B2

Backblaze

Backblaze B2 — це хмарне сховище для резервного копіювання. Безкоштовно надається 10Гб після реєстрації. Дані в хмарі шифруються, ви маєте змогу надавати публічний до них, отримувати прямі URL -адреси для завантаження файлів. Існує додаток для Mac та Windows. Зазначу, що у веб-інтерфейсі можна завантажити файл об’ємом не більше 500 Мб. Для роботи з більшими габаритами рекомендується встановити утиліту командного рядка B2 CLI.

IDrive E2

Icedrive E2

IDrive E2 — хмарне сховище на базі Linux-серверів Amazon S3. Надає безкоштовно 10 Гб для приватного використання. Підтримує ключі доступу, шифрування, керування версіями, захист від модифікації/видаленння, двофакторну авторизацію. Сервіс підтримує інтеграції з різними додатками, у тому числі WordPress (з допомогою плагіну Updtraft Plus).

Mediafire

Mediafire

Mediafire — один з моїх найлюбленіших файлообмінників, дозволяє завантажувати файли без реєстрації. Зареєстрованим дає 10 Гб вільного простору, але можна отримати ще +40 по реферальній програмі. Сервіс має зручний та компактний веб-інтерфейс. Обмежень по формату завантаження файлів немає. Можна ділитися прямими посиланнями, генерувати тимчасові лінки, захищати паролем і багато іншого. Максимальний розмір завантажуваного файлу — 20 Гб. Усі файли автоматично перевіряються вбудованим модулем VirusTotal. Власник файлу має доступ до статистики скачування.

MEGA

Mega

Mega — популярне онлайн-сховище даних. Комфорт, безпека, функціональність. Усе є тут. Дають 20Гб після реєстрації. Ще +15 Гб можна отримати, встановивши додаток для ПК і смартфону, а також за реферальним посиланням. Сервіс шифрує дані, підтримує двофакторну авторизацію, синхронізує дані з віддаленими сховищами в операційних система Windows, Mac, Linux (клієнт). Окрім цього, сервіс містить безліч інших фішок.

Щоби налаштувати завантаження файлів MEGA на свій VPS-сервер, необхідно встановити утиліту командного рядку megatools:

yum install megatools (CentOS)

sudo apt-get install megatools (Ubuntu)

Далі генеруємо URL-посилання на скачування файлу в сервісі MEGA, наприклад:

https://mega.nz/file/7YVWhCzZ#bauBlAkKKvv8hIm-8-qFmGOYS289ToQWN7rGFPzXB_w

У командному рядку вводимо команду megadl і в лапках вказуємо посилання:

megadl 'https://mega.nz/file/7YVWhCzZ#bauBlAkKKvv8hIm-8-qFmGOYS289ToQWN7rGFPzXB_w'

Якщо раптом отримаєте помилку «Skipping invalid file» — треба оновити megatools, або вручну відредагувати посилання – замістьfile/ підставити #!, а замість# підставити !:

megadl 'https://mega.nz/#!7YVWhCzZ!bauBlAkKKvv8hIm-8-qFmGOYS289ToQWN7rGFPzXB_w'

Файл завантажиться в активну директорію.

IceDrive

Icedrive

Icedrive —простий, зручний і безкоштовний Cloud-сервіс для зберігання мультимедійних даних. Надає 10Гб вільного сховища. Можна створювати зашифровані папки, генерувати публічні посилання, керувати версіями, переглядати статистику, видавати доступ по email. Крім веб-інтерфейсу, доступні додатки для таких платформ як Windows/Linux/MacOS. Для простих операцій — ідеальне рішення.

Degoo

Degoo

Degoo — безкоштовний хостинг для ваших зображень, який дарує 20 Гб вільного простору. Щоправда, на безкоштовному тарифі діють певні ліміти. Наприклад, більше 500 файлів одночасно завантажити не вийде.

MiMedia

MiMedia

Mimedia — ще один простенький і безкоштовний мультимедійний хмарний диск. Стандартно, дає 10 Гб у користування. Можна завантажувати файли, фото, відео, музику. Створювати альбоми і колекції. Шарити за посиланням, відкривати доступ по email. За запрошених в систему рефералів — нараховуються бонуси.

FEX.NET

FEX

Fex.net — популярний файлообмінник. Дарує 50 Гб хмарного сховища. Буде корисний, якщо треба обмінятися файлами, або швидко завантажити і скачати файл. Файли зберігаються 7 днів. Обмеження обсягу завантажуваних файлів 100GB. Кількість файлів — необмежена. Підтримуються будь-які формати. З опцій: доступ за посиланням, пароль, QR-код. Можна використовувати сервіс без реєстрації. З мінусів — нема двоетапної авторизації.

GoFile

Gofile

GoFile – це безкоштовний і безлімітний файлообмінник. Завантажувати файли можна без реєстрації. Є можливість встановити пароль, встановити приватність і термін дії посилання на скачування. Безкоштовно надається підтримка API. Завантаження без реєстрації – зберігаються 10 днів. Дані шифруються TLS1.2+, SHA256 і RSA-4096. Забороняється завантажувати заборонений законодавством контент, а також спам і фішинг.

ПОДІЛИТИСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!