Close

ТОП сервісів для моніторингу доступності веб-сайтів і серверів

Нині, в умовах кібервійни, питання моніторингу електронних ресурсів постає особливо актуальним. Тому я вирішив оглянути кращі безкоштовні онлайн-сервіси для перевірки та моніторингу хостів — сайтів/серверів/доменів.

Зміст статті

CHECK-HOST.NET

Check-Host – класичний веб-сервіс для швидкої перевірки хостів (доменів) та IP-адрес за різними методами: HTTP, PING, TCP/UDP, DNS.

Check-Host review

Check-host дозволить перевірити якість інтернет-з’єднання з вашим сайтом з різних куточків світу. Ви зможете швидко виділити проблемні точки та поділитися звітом тестування через URL-посилання.

В арсеналі доступно більше 20-ти локацій для тестування з таких країн як: Австрія, Канада, Франція, США, Німеччина, Гонг-Конг, Іран, Італія, Казахстан, Молдова, Литва, Нідерланди, Португалія, РФ, Сербія, Швейцарія, Туреччина, Україна. Є підтримка API.

PING.PE

PingPe – мінімалістичний сервіс для перевірки сервера з різних локацій по протоколами: ping, mtr, dig, TCP. Достатньо ввести необхідну команду і натиснути GO:

В результаті отримуємо детальну чітку і зрозумілу статистику в режимі реального часу:

Ping.pe

Сервіс є незамінним джерелом інформації в обслуговуванні та моніторингу серверів і доменів.

DNSCHECKER.ORG

DNSCHECKER – популярний інтерактивний сервіс для моніторингу та перевірки DNS-записів доменів. Особливо буде корисним при перенесенні сайтів на іншу IP-адресу/сервер чи хостинг, й потрібно дізнатись у яких країнах DNS-кеш вже оновився, а у яких ще ні. Присутні Reverse IP, DNS, NS, MX перевірки. Є базові інструменти для тестування поштових серверів.

DNSCHECKER

Також доступний цілий ряд інших різноманітних технічних, корисних для вебмайстра та адміністратора, онлайн-сервісів:

Сервіс також доступний у вигляді Android-додатку та розширення для браузера Chrome.

DNSlytics

DNSlytics – багатоцільовий та багатофункціональний онлайн-сервіс для аналізу хостів. Включає усі основні операції: пошук та аналіз, діагностика, перевірка і тестування, моніторинг. Містить величезну кількість опцій та інструментів. Підтримує API.

DNSlytics

Серед корисних інструментів DNSlytics можна виділити:

Сервіс містить різноманітну статистистичну інформацію – по доменним зонам, інтернет-службам, провайдерам і реєстраторам. Для підписників доступні додаткові плюшки у вигляді різних reverse-інструментів та історичних даних.

DNSlytics також існує у вигляді додатку для браузерів, який я неодмінно встановлюю. 

UptimeRobot

UptimeRobot – один з найпопулярніших сервісів моніторингу доступності електронних ресурсів. З його допомогою можна вести статистику uptime (аптайму) багатьох доменів/сайтів/серверів одночасно. Є функція email-сповіщень. Безкоштовно можна додати на моніторинг до 50 доменів з інтервалом перевірки 5 хвилин.

Uptimerobot stats

UptimeRobot має привабливий та зручний веб-інтерфейс. Доступний також на Android та iOS пристроях. Дозволяє підключити віджет й створити сторінку статусу Status page, де буде показуватись статистика безперебійної роботи вашого сайту чи сервера.

Доступні такі види перевірок аптайму:

  • HTTP
  • Ping
  • Port
  • Keyword
  • Heartbeat (на PRO тарифі)

Особливо цікавою може видатися перевірка за Keyword (ключовому слову) —  щойно на заданій вами URL-адресі з’явиться контент з відповідним ключовим вмістом вам надійде електронне сповіщення. Таким чином, можна використовувати UptimeRobot як інструмент стеження за новинами або різних інших цілей.

Cкажу ще, що на відміну від інших подібних сервісів, UptimeRobot на безкоштовному тарифі працює бездоганно вже багато років жодного разу не підвівши мене. Усі сповіщення про недоступність приходять миттєво (згідно заданого інтервалу). До речі, на PRO-тарифі доступні сповіщення за голосовим викликом й SMS-оповіщення.

HETRIX Tools

HETRIX Tools – потужний багатофункціональний онлайн-сервіс для моніторингу сайтів. Доступні 2 види безкоштовного моніторингу: перевірка по блеклістам і перевірка Uptime. Дає безкоштовно перевірити 10+ доменів.

Доступні такі види перевірок:

  • HTTP
  • SMTP
  • Ping
  • Heartbeat
  • Blacklist
  • Велика кількість локацій
  • Різноманітні налаштування, оповіщеня
  • Статистика і дашборди
  • Підтримка API
  • Шаринг посилання на звіти
  • SMS-оповіщення (безкоштовно надається до 50-ти повідомлень)

Uptime Kuma

Uptime Kuma – це автономний Open Source веб-сервер для здійснення моніторингу електронних ресурсів. Підтримує різні методи: HTTP(s), TCP-порти, ключові слова, ping, DNS, push тощо. Сповіщення різного типу: Telegram, Discord, Signal, Slack, Pushover, Email (SMTP). Програмне забезпечення має україномовну локалізацію і підтримку двофакторної авторизації. Розгортається з допомогою Docker.

ПОДІЛИТИСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!