Close

ТОП W3C онлайн-валідаторів коду: HTML, CSS, XML

Валідатор коду — це парсер, який сканує вихідний код ресурсу й перевіряє на синтаксичні, стилістичні та інші помилки, а також аналізує відповідність сучасним стандартам, наприклад W3C. Часто, саме помилки у коді призводять до різних проблем безпеки, а також технічної оптимізації. У даній статті я підібрав для найбільш ефективні валідатори веб-коду.

Зміст статті

Що таке W3C?

W3C

W3C (World Wide Web Consortium) — це міжнародна некомерційна організація, яка розробляє та впроваджує стандарти для Всесвітньої інтернет-мережі, заснована Тімоті Бернерсом-Лі — винахідником WWW, HTTP, HTML, URI.

Організація створена у 1994 році на базі Массачусетського технологічного інституту (MIT) Лабораторії комп’ютерних наук. W3C намагається сприяти сумісності та згоді щодо прийняття нових технологій і стандартів у сфері вебу. Консорціум розробляє технічні специфікації для HTML, CSS, SVG, WOFF, XML та інших технологій. W3C закликає різних розробників та постачальників дотримуватися єдиних принципів, правил, рекомендацій, стандартів і компонентів.

Станом на 5 березня 2023 року учасниками W3C є 462 члени, серед яких підприємства, некомерційні організації, університети, державні установи та окремі особи. Вимоги до членства прозорі, за винятком однієї вимоги: заявка на членство має бути розглянута та схвалена W3C.

W3C бере участь в освітніх заходах, розробляє програмне забезпечення та служить відкритим форумом для обговорень питань розвитку Інтернету.

W3C HTML Validator

W3C HTML Validator

W3C HTML Validator допоможе:

  • Перевірити синтаксис HTML/XHTML/SMIL/MathML
  • Перевірити код на відповідність W3C стандартам
  • Знайти помилки у тегах, пропущені/не закриті теги, зайві пробіли

Існує також форк цього валідатора в сервісі Site24x7. Кому цікаво, може спробувати.

W3C CSS Validator

W3C CSS Validator

Безкоштовний сервіс перевірки CSS-коду різних версій від W3C, який уміє:

  • Перевірити CSS-код за вказаною URL-адресою
  • Перевірити CSS-код із завантаженого файлу
  • Перевірити по введеному власноруч або скопійованому коду.

W3C RSS Feed Validator

W3C RSS Validator

Безкоштовний W3C валідатор для перевірки синтаксису RSS/ATOM стрічок.

Validator.nu (X)HTML5 Validator

HTML5 Validator

Валідатор для перевірки HTML, CSS, SVG документів за вказаним URL-посиланням. За словами розробника, його не варто використовувати як інструмент перевірки відповідності вимогам сертифікації. Він підійде просто для швидких базових перевірок. Інструмент можна використовувати локально, завантаживши копію з репозиторію GitHub.

Dr. Watson Validator

Dr Watson validator code

Простенький онлайн-валідатор, який окрім перевірки синтаксису HTML, дасть таку корисну інформацію як:

  • Код відповіді сторінки
  • Перевірка кількості слів у тексті
  • Аналіз посилань
  • Перевірка сумісності з пошуковими системами.

XML Schema Validator

XML Validator

Онлайн-валідатор для перевірки XML і XHTML веб-документів.

HTMl/XML Validator

Простенький валідатор HTML, XHTML і XML. Базується на бібліотеці libTidy і дозволяє також конвертувати документи HTML у XHTML.

Code Beauty Java Script Validator

Простий валідатор Java Script, який швидко перевірить код на помилки за вказаною URL-адресою, за набраним кодом або із завантаженого файлу:

PHPLint Online

Якісний валідатор PHP коду від італійського розробника Умберто Сальсі. Підтримує PHP версій 5.6 і 7.4. Уміє також перевіряти також php-модулі. Інструмент містить безліч цікавих налаштувань для досвідчених розробників.

HTML Validator by Marc Gueury

Чудовий HTML-валідатор, який працює як DevTools додаток для браузера. Сумісний зі стандартами W3C. Підсвічує помилки в коді, дає точний опис і рекомендації.

htmlval

Програма для windows/Mac/Linux для валідації HTML/CSS/JSON-коду. Має CLI-інтерфейс. Може застосовуватись у поєднанні з curl для валідації коду веб-сайтів. Програма існує в платній та безкоштовній версіях.

htmlval

TotalValidator

Багатофункціональний валідатор з підтримкою різних стандартів: WCAG20-22, ISO/IEC 15445:2000, HTML2-5, XHTML. Додаток кросплатформний, існує в різних версіях (Windows/Mac/Linux/Browser). Вказує також на биті посилання та граматичні  помилки. Перевіряє DOM-структуру.

Webhint.io

Webhint.io – це інструмент для аудиту, валідації і перевірки вихідного коду на наявність помилок та відповідність стандартам. Його можна встановити у вигляді утиліти командного рядка, додаток для Visual Studio Code або розширення для браузера.

Webhint Validator

Webhint перевіряє за такими критеріями як: Доступність, Сумісність, Швидкодія, Безпека. Може вказати на відсутні HTML-атрибути, HTTP-заголовки і протоколи. Дає рекомендації як оптимізувати ресурс, усунути ті чи інші помилки.

Webhint

axe DevTools

axe Devtools

Безкоштовне розширення для браузера axe DevTools підійде для тестування і валідації веб-додатків, щоб допомогти виявити помилки та вирішити поширені проблеми у коді.

Rocket Validator

Валідатор Premium-класу, який розповсюджується зa Trial-ліцензією. Сервіс володіє чудовим інтерфейсом та будує інформативні звіти.

Інші інструменти для перевірки/валідації коду

ПОДІЛИТИСЬ У СОЦМЕРЕЖАХ:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Цікаво почути Вашу думку!x
Отримати комерційну пропозицію
Оформити заявку
Замовити консультацію

Заповніть, будь ласка, форму й наш спеціаліст зв’яжеться з Вами та надасть безкоштовну консультацію!

Замовити дзвінок

Вкажіть, будь ласка, контактний номер телефону. Наш менеджер миттєво зв’яжеться з Вами!